Hlavní navigace

S&T: Tržby z IT služeb pololetně vzrostly o 20 procent

27. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

S&T Group pololetně utržila 5,8 miliardy korun. Nejvíce se rozvíjí oblast konzultačních služeb v oblasti Business Solutions a Managed Services. Nadnárodní koncern počítá i s budoucími akvizicemi, které přispějí k růstu celé skupiny S&T Group.

Pololetní tržby mezinárodního technologického koncernu S&T Group, jehož součástí je i český systémový integrátor S&T CZ, vzrostly o 4 procenta na 5,8 miliardy korun (237,4 milionu eur), což je doposud nejlepší výsledek v historii společnosti.

Nejlépe se vyvíjely prodeje konzultací a služeb. Tržby v oblasti podnikových řešení (Business Solutions) vzrostly o 19,3 procenta, v oblasti řízených služeb (Managed Services) dokonce o 20 procent. Tyto dvě oblasti se na celkových tržbách firmy podílely více než z poloviny.

Stejný trend potvrzuje i tuzemská pobočka S&T CZ: „Tahounem růstu jsou i nadále analýzy firemních dat (Business Intelligence), prodeje podnikových informačních systémů a dodávky IT infrastruktury. V oblasti IT služeb jsme rovněž v Česku zaznamenali 20procentní růst,“ řekl generální ředitel S&T CZ Jiří Košťál. Nejvíce do informačních technologií v Česku investovaly společnosti z finančního sektoru a průmyslu, zejména automobilového.

Skupina S&T se bude i nadále podílet na konsolidaci IT trhu. Firma bude posilovat svůj růst nejen přirozenou cestou, ale v druhé polovině letošního roku také prostřednictvím akvizic. „Momentálně zvažujeme několik zajímavých možností. Ty by hlavně přispěly k naplnění našich strategických cílům v oblasti Business Solutions a Managed Services. Jsme stabilní a progresivní partner, na kterého se mohou zákazníci spolehnout i při realizaci dlouhodobých projektů,“ uzavřel generální ředitel skupiny S&T Group Christian Rosner.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku