Hlavní navigace

Red Hat a Samsung vytvářejí strategické spojenectví

30. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: www.samsungmobilepress.com
Výsledkem má být nabídka řešení firemní mobility založené na open source technologiích.

Red Hat a Samsung Electronics America oznamují uzavření strategického spojenectví s cílem zpřístupnit podnikům nová mobilní řešení. Aliance staví na spojení portfolia mobilních zařízení značky Samsung a open source middlewarových, mobilních a cloudových technologií Red Hat.

Spolupráce společností Samsung Business Services a Red Hat bude zahrnovat následující oblasti:

  • Podnikové aplikace: Zákazníci budou mít k dispozici řadu mobilních aplikací připravených pro nasazení ve firemním prostředí a zohledňujících specifika konkrétních odvětví, které poběží na platformě Red Hat Mobile Application Platform. Tyto aplikace budou řešit klíčové úkoly z oblasti podnikání i řízení pracovních sil, kam patří například problematika business intelligence, zajištění zákaznických služeb včetně těch poskytovaných přímo na místě, řízení zásob a práce s nabídkovými katalogy, stanovování cen, objednávání nebo fakturace. Aplikace budou navržené tak, aby je bylo v případě potřeby možné přizpůsobit jedinečným požadavkům konkrétních organizací. Mobilní aplikace půjdou díky platformě Red Hat Mobile Application Platform spustit na operačním systému Android i dalších provozních prostředích, a bude je možné integrovat s dalšími podnikovými back-end systémy. 
  • Ekosystém vývojářů: Obě společnosti poskytnou nástroje a zdroje k vybudování a udržování nového ekosystému podnikových partnerů a vývojářů pro podporu rychlých inovací a zpřístupnění řešení, která splňují současné i budoucí požadavky mobility. 
  • Služby podpory: Součástí dohody je integrovaná podpora pro zákazníky i partnery, řešení pro správu podnikové mobility (EMM) a celosvětová dostupnost a podpora pro platformu Red Hat Mobile Application Platform. 
  • Firemní spolupráce: V případě řešení, která vzniknou v rámci aliance, mají Red Hat a Samsung Business Services v plánu společně podporovat jejich uvedení na trh.

Zpočátku bude spolupráce zaměřena pouze na území Spojených států.

V této souvislosti je vhodné připomenout také alianci, kterou uzavřel rival Samsungu Apple s IT gigantem IBM.

Čtěte také:
→ Spolupráce Apple - IBM představuje nové kolo boje o mobilní segment
Exkluzivní spolupráce obou firem může přinést zjednodušení implementace a správy mobility uživatelů ve velkých podnicích. Obávat by se měli Google i Microsoft.

příloha_ovladnete_sva_data

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+

Byl pro vás článek přínosný?