Hlavní navigace

První velká aktualizace Windows Server přijde v září

29. 8. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: (c) T. L. Furrer - Fotolia.com
Na poslední zářijový týden naplánoval Microsoft první aktualizaci svojí platformy Windows Server 2016.

„Windows Server verze 1709 uvedeme na [akci] Ignite,“ potvrdil na blogu Microsoftu manažer skupiny Windows Server společnosti Jeff Woolsey. Ignite, konferenční nástupce dlouhodobé akce TechEd, se bude konat mezi 25. a 29. zářím v Orlandu na Floridě.

Windows Server 1709 (označený v již klasickém formátu Microsoftu rrmm), bude prvním krokem aktualizačního cyklu, který bude obnovován každých šest měsíců. Redmondský gigant svůj plán aktualizací představil v červnu, přičemž tehdy řekl, že bude synchronizovat aktualizace Windows Serveru s upgrady Windows 10 i Office 365.

Pololetní verze budou vydávány v rámci systému „Semi-annual Channel“; tento název bude Microsoft využívat také pro Windows 10 a Office 365.

Ačkoliv Microsoft naznačil, že aktualizace pro Windows 10 a Office 365 se objeví 12. září, na datum vydání Windows Server v průběhu stejného měsíce dosud nenarážel. Spojením debutu verze systému Windows Server 1709 s akcí Ignite Microsoft prokázal, že Server– minimálně jeho první rychlou aktualizaci – považuje za více propagační a méně běžný.

příloha_ovladnete_sva_data

Následovníkem Windows Server 1709 bude verze 1803, která se má objevit v březnu 2018. Kumulativně se budou pololetní aktualizace Serveru skládat ze sady funkcí příštího Windows Server X. Za dva nebo tři roky Microsoft vydá Windows Server 2018 nebo 2019, verzi postavenou iteračním procesem dodávek upgradů Serveru.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?