Hlavní navigace

Prozeta: Unikátní česká IoT řešení na Cisco Live v Barceloně

6. 2. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Prozeta
Společnost Prozeta se již potřetí zúčastnila každoroční konference a výstavy partnerů a zákazníků společnosti Cisco. Hlavním exponátem Prozety byl modulární IoT platforma ProModule osazená nízkopříkonovým mikroprocesorem na architektuře ARM.

Prozeta přestavila premiérově na veletrhu Cisco Live své nejnovější IoT řešení s názvem ProModule. Jedná se o modulární IoT platformu určenou k univerzálnímu použití. K základní desce ProModule, která je sama o sobě osazena senzory environmentálních veličin (vlhkoměr, teploměr, intenzita osvětlení) doplněnými akcelerometrem a gyroskopem, lze připojit prakticky libovolné další externí senzory. Srdcem modulu je nízkopříkonový mikroprocesor s jádrem ARM, díky jehož výkonu je možné provádět edge-computing přímo na modulu, a tím šetřit nejen datový přenos, ale také výdrž napájecí baterie. K uživatelské přívětivosti přispívá speciální skriptovací jazyk, kterým lze ProModule programovat vzdáleně pro danou aplikaci, aniž by to vyžadovalo hluboké znalosti o použité hardwarové platformě. ProModule je tak přímo určen i koncovým zákazníkům.

Prozeta v Barceloně vystavovala také unikátní IoT řešení XensorHub pro oblast gastronomie, které pomocí „chytrých“ senzorů hlídá kvalitu točeného piva, kontroluje čistotu celého gastronomického zařízení, funkčnost, plánuje optimální dobu servisu a predikuje možné poruchy. Všechny tyto parametry pak přehledně zobrazuje v mobilní aplikaci, webovém rozhraní nebo kioskovém dashboardu. Návštěvníci expozice společnosti Prozeta tak nejen získali zajímavé informace, ale mohli i v klidu relaxovat u plzeňského piva.

Prozeta XensorHub

„Prozeta se díky svým inovativním řešením dokázala prosadit i na ploše 17 tisíc metrů čtverečních, mezi 130 vystavovateli a 18 tisíci návštěvníky. Naše expozice s unikátními IoT řešeními vzbuzovala zájem a přinesla několik nabídek k obchodní spolupráci,“ říká Michal Němec, Operations Director společnosti Prozeta.

příloha_ovladnete_sva_data

Jako jeden z cloudových poskytovatelů v Čechách představila Prozeta také poslední verzi své softwarově definované storage BlackStor.

Veletrh Cisco Live se konal v Barceloně od pondělí do čtvrtka 27. – 30. ledna 2020. Jedná se o akci, která udává směr v oblasti digitalizace a účastníkům zprostředkovává obchodní kontakty, inspiraci a vzdělávání v oblasti průmyslové digitalizace.

Byl pro vás článek přínosný?