Hlavní navigace

PayPal v roce 2013: Objem plateb přes mobil vzroste na 20 miliard dolarů

26. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Šéf PayPalu čeká v letošním roce další nárůst mobilních plateb. Nově bude podporovat i transakce platebními kartami s čipem u obchodníků.

Platební systém PayPal v loňském roce zpracoval mobilní platby v hodnotě 14 miliard amerických dolarů. V roce 2011 to přitom byly jen čtyři miliardy dolarů, nárůst tedy činil 250 procent. Objem transakcí realizovaných přes chytré telefony či tablety by měl v letošním roce znovu růst – a to téměř o polovinu. Na veletrhu Mobile World Congress 2013 (MWC) to oznámil šéf PayPalu David Marcus.

příloha_ovladnete_sva_data

„S ohledem na vývoj mobilních plateb v posledním čtvrtletí roku 2012 a další nárůst v prvních týdnech letoška předpokládám, že zpracujeme transakce za více než 20 miliard dolarů,“ tvrdí Marcus. Uživatelé smartphonů podle něj pojali mobilní transakce za standardní platební metodu. Je logické, že díky tomu se celý obor dostává do zájmu obchodníků a dalších subjektů, které z toho mohou profitovat. „Mobilní segment a e-commerce přepisuje dosavadní pravidla v byznysu,“ dodal šéf PayPal.

Tato platforma, která na trhu e-commerce drží zhruba pětinový podíl, zpracuje každou minutu platby za 300 000 dolarů, celkově má přes 123 milionů aktivních uživatelů. Dalšímu rozvoji byznysu PayPalu by měla napomoci nová čtečka, která obchodníkům umožní na svůj účet přijímat platby z klasických platebních karet s čipem. 

Byl pro vás článek přínosný?