Hlavní navigace

Microsoft OneDrive a Office Online: nový marketing pro stávající služby

20. 2. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © alphaspirit - Fotolia.com
Microsoft realizoval avizované přejmenování služby cloudového úložiště ze SkyDrive na OneDrive. V návaznosti na to začal nabízet své on-line kancelářské aplikace pod novým názvem Office Online.

Očekávaný posun Microsoftu směrem od produktů ke službám se již projevil novou marketingovou kampaní na službu cloudového datového úložiště. To bylo po známkoprávních sporech přejmenováno ze SkyDrive na OneDrive. V rámci kampaně dostalo prvních 100.000 zájemců volný prostor 100 GB, rozdalo se tedy pěkných 10 petabajtů diskového prostoru, zdarma ovšem bude jen na rok. Jinak podmínky na prostor zdarma zůstávají stejné jako dříve, tedy 7 GB, navýšení je možné jednak jako bonus získání dalšího uživatele, nebo k jiným produktům Microsoftu: třeba abonenti Office 365 mají navíc 20 GB. Ve srovnání s konkurencí to není mnoho, třeba Google nabízí v základu svůj Google Drive zdarma pro prostor do 15 GB (sdílený uživatelský prostor pro všechny služby včetně pošty).

Pokud se týče on-line kancelářských aplikací Office Web Apps, tak ty získaly nové výstižnější jméno Office Online a především lepší domovskou adresu. Zatímco dříve byly přístupné z účtu SkyDrive, nyní je najdete na výstižné adrese Office.com. Balík zahrnuje Word, Excel, PowerPoint, Outlook a OneNote a je zdarma. Trvají i možnosti kolaborativních funkcí, kdy na tvorbě dokumentů může pracovat paralelně více uživatelů. On-line kancelářské aplikace je možné používat samostatně. Uživatelé novějších verzí Microsoft Office (ve verzích 2010 a 2013) mohou otevírat on-line dokumenty i pomocí svých desktopových aplikací.

příloha_ovladnete_sva_data

Čtěte také:
→ Stane se rok 2014 rokem cloudu?
Cloudové služby se stále vylepšují a nabývají na rozsahu. Zlomovým byl, zdá se, již loňský rok, letos by však mohl cloud naplno prorazit v mnoha dalších společnostech a ukrojit si ještě větší část tržního koláče.
→ Microsoft přejmenuje své cloudové úložiště SkyDrive
Přestože spor se týká pouze situace ve Velké Británii, Microsoft ustoupil a svou službu přejmenuje globálně.

G+

Byl pro vás článek přínosný?