Hlavní navigace

Musíme se zalíbit uživatelům, říká Herbert Koeck z HP

3. 10. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv redakce
HP představila začátkem října 2013 na tradičním Fall Launch, který hostila katalánská Barcelona, novinky a trendy u nástrojů osobní produktivity.

Herbert Koeck, Senior Vice Prezident HP pro trh EMEA, vysvětlil, jak HP reaguje na změněný vztah uživatelů ke svým IT nástrojům. „Musíme se zalíbit koncovým uživatelům,“ řekl a dodal, že současně to nesmí být na úkor produktivity. „Musíme myslet i na požadavky IT oddělení a dát jim nástroje, které umožní zabezpečit správu a zabezpečení našich uživatelských zařízení, především těch mobilních - notebooků a tabletů.“

U nově představených modelů je vidět pokrok po stránce designu, i když po stránce estetické HP nemůže konkurovat designovým ikonám z dílny Applu. Viditelné změny jsou především v rovině funkční - zařízení jsou tenčí, lehčí a vydrží pracovat dlouho bez elektrické sítě. HP reaguje na změnou situaci, kdy o nákupu konkrétního typu notebooku nebo tabletu nerozhoduje výhradně IT oddělení, ale své (a stále více rozhodující slovo) má uživatel, který bude se zařízením pracovat. Příčinou je fenomén BYOD, kdy stále větší část nástrojů osobní produktivity si jejich uživatelé pořizují sami. A pro ty jsou často estetické kvality pořizovaného zařízení důležité.

Pokud chce výrobce bojovat přímo o koncového zákazníka, tak nás hned napadlo, jestli to také nebude nízkou cenou - zvlášť v souvislosti s tím, že řada uživatelů si notebooky nebo tablety bude pořizovat „za svoje“. Reakce byla ale negativní. „Míříme do korporátní sféry, která není na cenu zase tak citlivá,“ odpověděl nám Herbert Koeck a dodal, že prioritou, ze které HP nechce slevit, je funkčnost zařízení, která zajistí produktivitu a bezpečnost.

Cloud24

A co je horkou novinkou tohoto podzimu? „Z mého pohledu to jsou nové notebooky EliteBook řady 800,“ řekl Koeck. Ty jsou zatím k dispozici ve třech variantách s úhlopříčkou displeje 12,5" (EliteBook 820 G1), 14" (EliteBook 840 G1) a 15,6" (EliteBook 850 G1), přičemž oba větší modely patří do kategorie ultrabook. Bezkonkureční je doba provozu, která může být až 33 hodin. Výrobce rovněž garantuje odolnost vůči řadě armádních zátěžových testů. Cena se bude pohybovat od 699 Euro výše.

G+

Byl pro vás článek přínosný?