Hlavní navigace

Microsoft prohlásil dubnovou velkou aktualizaci Windows 10 za způsobilou k podnikovému nasazení

7. 8. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: news.microsoft.com
Kreativní update Windows má otevřenou cestu do firemního prostředí.

Microsoft dnes prohlásil nejnovější upgrade Windows 10, tzv. „Creators Update“, za vhodný pro nasazení v podnikovém prostředí. Pro operační systém to představuje to významný mezník. Zároveň se začíná odpočítávat 14 měsíců do ukončení podpory této verze. Podpora vydání Windows 10 z druhé poloviny roku 2015 bude ukončena letos v říjnu.

Windows 10 verze 1703 je připravena na široké nasazení. Microsoft k tomuto závěru dospěl na základě zpětné vazby od podniků, nezávislých distributorů softwaru, partnerů, výrobců hardwaru a spotřebitelů. Microsoft vydal verzi 1703 již 5. dubna, ale omezil distribuci na domácí uživatele.

Microsoft se změnou statutu aktualizoval instalační balíčky a .iso obraz disku, takže obsahují nejnovější bezpečnostní aktualizace.

Microsoft také stanovil datum ukončení podpory prvního upgradu Windows 10 s označením 1511, který vyšel v listopadu 2015. Od 10. října tohoto roku nebudou pro tuto verzi k dispozici žádné bezpečnostní záplaty a opravy chyb.

příloha_ovladnete_sva_data

Období podpory každé verze Windows 10 je 18 měsíců, i když Microsoft původně plánoval pouze 12.  Avšak z řady důvodů včetně vydání pouze jedné aktualizace v loňském roce bude verze 1511 podporována téměř dva roky.

Ukončení podpory verzí 1607 (Anniversary Update) a 1703 (Creators Update) je předběžně stanoveno na březen 2018, respektive září téhož roku, tedy u obou zhruba 18 měsíců po vydání.

Byl pro vás článek přínosný?