Hlavní navigace

Microsoft posílil svoje partnerství s Adobe

12. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © FotolEdhar - Fotolia.com
Společnosti Microsoft a Adobe posílily svoje strategické partnerství novými produktovými integracemi s cílem posílit produktivitu na pracovišti.

Adobe Sign je tak „preferovanou“ platformou pro elektronický podpis pro produktové portfolio Microsoftu, napsaly obě firmy ve společném prohlášení z čtvrtka minulého týdne. Pro Adobe to znamená potenciální přístup ke 100 milionům uživatelů Microsoft Office 365, jakož i platformy Dynamics CRM.

K dalším integracím Signu patří Microsoft Flow, nástroj pro správu workflow, představený v minulém roce; cloudové úložiště OneDrive; a konkurent Slacku z dílny Microsoftu, Teams.

Integrace nástrojů Sign a Teams má napomoci zjednodušení procesů elektronického podpisu pro skupiny zaměstnanců, napsaly společnosti. Aplikace Adobe Sign dostupná v rámci Teams umožní uživatelům odesílat dokumenty k podepsání, zatímco bot Teams bude mít na starosti správu a vyhledávání dokumentů.

Platforma Microsoftu pro spolupráci bude dále integrována do softwarového balíku Adobe Creative Cloud a „skladiště“ obrázků Adobe Stock. Cílem je v tomto případě zajistit rychlejší zpětnou vazbu u kreativních projektů.

Nedávno vydaná služba Microsoftu čelí ostré konkurenci ze strany Slacku a Atlassianu, který před pár dny odhalil svůj software pro spolupráci s názvem Stride.

Analytik společnosti 451 Research Raúl Castañón-Martínez k čerstvě oznámené integraci řekl, že když už nic jiného, mohla by napomoci udržení zákazníka. Aliance podle něj možná neovlivní míru přijetí produktu (respektive nijak moc nenavýší počet jeho zákazníků), nicméně rozhodně to bude plus pro dosavadní uživatelskou základnu, protože ti najdou pro Teams nová využití.

příloha_ovladnete_sva_data

Citovaný analytik nicméně upozorňuje na to, že ačkoliv je partnerství s Adobe pro Microsoft plusem, má redmondský gigant ještě co dělat, aby dohnal Slack, pokud jde o integrace třetích stran.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?