Hlavní navigace

Microsoft propaguje nový prohlížeč Edge pomocí vyhledávače Bing

15. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: www.bing.com
Společnost Microsoft všemožně usiluje o to, aby uživatelé vyzkoušeli nový internetový prohlížeč Edge pro Windows 10. Využívá k tomu i svůj vyhledávač Bing.

Hledáte-li na internetu pomocí vyhledávače Bing prohlížeč Mozilla Firefox nebo Google Chrome, Bing vám sdělí, že „Microsoft doporučuje Microsoft Edge pro Windows 10“. Bylo by jaksi divné, kdyby nedoporučoval, že. Pokud kliknete na tlačítko „Zjistit více“, ocitnete se na internetové stránce vychvalující přednosti a funkce prohlížeče Edge, například jeho anotační nástroj, integraci s virtuální asistentkou Cortanou a „zobrazení pro čtení“, které odstraňuje rušivé elementy.

Snaha získat uživatele pro prohlížeč Edge se omezuje na počítače s operačním systémem Windows – vyhledávání Chrome a Firefox z počítače Apple žádný takový banner nezobrazí.

ICTrocenka

Navzdory marketingové masáži a rychlému startu Windows 10 zůstává prohlížeč Edge od zahájení prodeje nového systému na konci července značně pozadu. Microsoft není jediný, kdo propaguje vlastní prohlížeč ve vyhledávačích. Navštívíte-li Google.com z konkurenčního prohlížeče, zobrazí se vám rámeček vybízející k instalaci Google Chrome. Vzhledem k postavení obou prohlížečů tu však nelze nevnímat určitý rozdíl.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?