Hlavní navigace

Microsoft má nástroj pro analýzu před instalací Windows 10

29. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: news.microsoft.com
IT administrátoři, kteří se snaží vymyslet, jak přesunout své organizace na Windows 10, mají k ruce nový nástroj, který by jim mohl dost pomoci.

Microsoft totiž vydal tzv. Windows Upgrade Analytics Service, službu, která zjednodušuje rozhodování, zda byste masivní update zvládli.

Díky WUAS získají administrátoři ponětí o tom, jaké ovladače a aplikace běží v jejich prostředí i to, kolik zařízení běží na Windows 10. S využitím telemetrických dat Microsoftu pak řešení určí, zda budou vaše podniková zařízení a software, který na nich běží, kompatibilní s Windows 10 a navrhne opravy případných problémů s kompatibilitou.

Služba se zaměřuje na hlavní obavu, která trápí lidi z IT na velké aktualizaci operačního systému: „Nezničí“ nový OS aplikace a zařízení, na něž spoléhají uživatelé? Tím, že Microsoft takový nástroj představil, by zřejmě mohl zrychlit přijetí Windows 10.

WUAS je víceméně pokročilejší verzí Application Compatibility Toolkitu, který Microsoft zpřístupnil pro IT oddělení implementující Windows 7. Kromě toho může být použita pro řízení „vypouštění“ Windows 10 v podnicích, ať už v rámci malého pilotního projektu či komplexního řešení na úrovni výroby. Služba v takovém případě exportuje seznam zařízení do balíku nástrojů pro implementaci softwaru, který pak administrátoři mohou použít pro samotnou realizaci update.

příloha_ovladnete_sva_data

Bude zajímavé sledovat, jak si WUAS poradí s budoucími aktualizacemi systému, což je mnohem větší výzva. Jednou věcí je projekt nástupu na Windows 10, něco jiného jsou ale další projekty, které budou probíhat každého půl roku, tři čtvrtě roku, rok, podle toho, jak budou vycházet nové aktualizace.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?