Hlavní navigace

Master zveřejnil novou generaci HP serverů – začíná na akčních 2222 Kč

24. 10. 2012
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Master Internet
Master Internet dnes obohatil hostingový trh osmou generací dedikovaných HP serverů. Vlajkovou lodí nové nabídky je velmi bohatá konfigurace HP Proliant 320e za akčních 2222 korun měsíčně.

Nová generace Gen8 HP serverů

Nově zveřejněná nabídka dedikovaných serverů od Master Internet je kompletně postavena na HP Gen8, která přináší celou řadu zásadních vylepšení. U této generace je totiž poprvé nasazena 22nm mikroarchitektura Ivy Bridge, která umožňuje efektivnější turbo boost (automatické přetaktování) a zároveň má podstatně nižší spotřebu energie. Master Internet u všech sestav používá DDR3 paměti na frekvenci 1600 MHz. V kombinaci se zmíněnými Ivy Bridge procesory tak zákazníkům nabízí téměř dvojnásobný výkon na jednotku spotřeby při provozu serveru. Nová generace HP serverů také nabízí zdokonalené funkce pro správu serverů z libovolného místa iLOv4, které poslouží jako komfortní náhrada za KVM over IP bez nutnosti fyzického připojování. Vylepšené iLO nyní umožňuje zákazníkovi kompletní dohled a konfiguraci hardware včetně RAID.

Sestava s drtícím poměrem výkon cena

Master Internet osadil svoji akční sestavu výkonným procesorem Intel Xeon E3-1220 v2 (Ivy Bridge) s frekvencí 3.1GHz a 8 GB RAM pracující na frekvenci 1600 MHz. Server disponuje celkem 1 TB diskové kapacity (2x500 GB – typicky zrcadleno v RAID 1) s vylepšenou Hot swap technologií, která umožňuje výměnu disku bez jakéhokoli přerušení běhu stroje. V ceně serveru je navíc celá řada užitečných doplňkových služeb.

Sestava, kterou nyní zveřejňujeme s cenou 2222 je výjimečná časově omezená akce pro nové zákazníky. Služby, které jsou v tomto akčním balíčku obsaženy, několikanásobně převyšují deklarovanou cenu – na tu jsme byli schopni se dostat jen díky velmi úzké spolupráci s partnery.“, sdělil Filip Špaček, provozní ředitel Master Internet.

Co vše obsahuje dedikovaný server za 2222 CZK

Pronájem serveru je pouze základní součást celé služby. V rámci zmíněného tarifu je navíc prostor pro zálohování dat, ovládací panel pro správu provozovaných projektů, služba externího monitoringu dostupnosti serverových služeb a připojení na dvě nezávislé větve konektivity. Všechny jmenované součásti akční nabídky jsou v rámci agresivní ceny 2222 korun bez DPH. Master Internet u této výjimečné sestavy chce vyjít vstříc také zákazníkům, kteří potřebují základní správu serveru a přidává ke službě měsíčně hodinu práce profesionálních administrátorů dle přání zákazníka – což je zajímavý mezikrok mezi dedikovaným a managed serverem.

Intel Ivy BridgeOčekáváme na tuto akční sestavu značný ohlas. Zákazníci si mohou velmi levně přijít na značkový HP server nejnovější generace s dvojitou konektivitou, prostorem pro zálohy, základní administrací a dalšími výhodami. Firmy, které v blízké době uvažují o pronájmu serveru, budou chtít této časově omezené nabídky využít“, doplňuje Špaček.

Zázemí profesionálních datových center

Master Internet je známý tím, že si nepronajímá datová centra postavená na klíč. Naopak vše buduje pod přísným dohledem na míru poskytovaným službám. Stovky metrů profesionálních prostor pro servery jsou vždy napojeny na několik desetigigabitových přívodů konektivity, stejně tak jsou klimatizační jednotky v datacentrech redundantní. Datacentra jsou vybavena rychlým plynovým hašením FM-200, které automaticky a šetrně zasáhne při detekci požáru. UPS záložní zdroje a diesel agregát je pro Master samozřejmostí: „Business většiny našich zákazníků doslova stojí na naší spolehlivosti. Abychom si udrželi jejich důvěru, nemůžeme si dovolit prakticky žádný výpadek“, vysvětluje Špaček a dodává „naši zákazníci oceňují, že zázemí našich služeb je transparentní a mohou se kdykoli přijít přesvědčit o úrovni našich datových center, ve kterých služby provozujeme.“.

příloha_ovladnete_sva_data

Více o společnosti Master Internet

Firma působí na českém i zahraničním trhu od roku 1996 a postupně se vypracovala do pozice předního hráče na poli hostingových a telekomunikačních služeb v ČR. Nedávno přišla na trh s novinkou v podobě cloudhostingu zpoplatněného podle skutečného využití – produkt s názvem Živý server. Master Internet je dlouhodobě stabilním provozovatelem vlastních datových center v klíčových lokalitách Praha a Brno o celkové ploše více než 1000 m2. Vedle cloudových služeb poskytuje také housing, pronájem dedikovaných a virtuálních serverů s možností správy, clusterová řešení a další komplexní server-hostingové služby včetně doplňků.

Byl pro vás článek přínosný?