Hlavní navigace

Jižní Korea plánuje zpřísnit regulace pro baterie

7. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Samsung
V souvislosti s fiaskem phabletu Galaxy Note 7 od Samsungu zavádí Jižní Korea nové testy a regulace pro zajištění vyšší bezpečnosti baterií a smartphonů. Řeklo to tamní ministerstvo průmyslu a obchodu.

K novým opatřením bude patřit i požadavek na výrobce, aby certifikovali bezpečnost li-ion baterií na základě nových technologií v procesu výroby.

Pondělní prohlášení resortu taktéž souhlasí s analýzou společnosti Samsung Electronics a některých expertů v kauze přehřívání a explozí některých smartphonů Galaxy Note 7.

Samsung, podporovaný experty z firem Exponent, TUV Rheinland a UL, v lednu řekl, že přehřívání některých telefonů Note 7 bylo pravděpodobně způsobeno chybným designem a výrobou baterií u dvou dodavatelů, a nikoliv designem samotného smartphonu.

Vyšetřování Korejského úřadu pro technologie a standardy (KATS), který patří pod výše zmíněné ministerstvo, také zjistilo, že kombinace chyb v designu baterií a výrobních procesech „s vysokou pravděpodobností“ způsobila požáry, neboť „ve smartphonech nebyly pozorovány zvláštní abnormality.“

Poté, co se počátkem září 2016 objevily zprávy o přehřívání Galaxy Note 7, začal Samsung tato zařízení svolávat zpět a jejich majitelům poskytovat náhradní kusy, které měly baterie od jiného dodavatele. Ty však vykazovaly úplně stejný problém, což nakonec společnost přinutilo svolat všechny phablety daného typu, a to bez náhrady. Podle výrobce šlo o zhruba tři miliony kusů.

příloha_ovladnete_sva_data

Jihokorejská vláda teď plánuje zavést více typů testů a v případě potřeby chce mít možnost požadovat od výrobců vzorky zboží. Do října tohoto roku chce upravit vynucovací součást místního zákona o kontrole bezpečnosti elektrických spotřebičů a spotřebitelských produktů. Kromě toho bude spolupracovat s odvětvovými a spotřebitelskými skupinami, aby tak eliminovala dopad nových regulací na tržní prostředí.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?