Hlavní navigace

Je čas na instalaci květnových záplat pro Windows a Office (2)

11. 6. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Windows 10 verze 1903 zatím není úplně dovařená, ale ostatní patche pro Windows a Office jsou poměrně stabilní. Jestliže jste si zatím nenainstalovali patche XP/Vista/Win7 na ochranu proti bezpečnostní mezeře BlueKeep Remote Desktop, raději tak učiňte nyní.

Předchozí díl

Které záplatě pro Windows 7 se vyhnout

Tento měsíc byste se opět měli vyhnout záplatě s označením KB 4493132, což je patch pro Windows 7, jejímž účelem není nic jiného než popohánění k přechodu na Windows 10.

Proč zatím neinstalovat verzi 1903 Windows 10

Verze 1903 systému Windows 10 má jednu skutečně důležitou novou funkci: schopnost oddalovat aktualizace. Jedná se možná o nejdůležitější novou funkci ve Windows 10 od jejich uvedení před čtyřmi lety. Zatím jsme ji neměli možnost viět v reálu, a existuje jistá rozporuplnost mezi popisem a skutečným nastavením, ale stále doufáme.

Neudělejte však tu chybu, že byste feature update nainstalovali hned, ještě předtím, než se Microsoftu podaří vyžehlit nevyhnutelné problémy. Minimálně byste měli počkat, než Microsoft verzi 1903 prohlásí za dostatečně stabilní pro širší zapojení ve velkých organizacích.

Do Win 10 1803 a 1809 by měl brzy dorazit odkaz „Stáhnout a nainstalovat nyní“, který vám dá určitou kontrolu nad tím, kdy se aktualizace na 1903 dostane na váš počítač. Bohužel je zde také slib ze strany Microsoftu, že začne s nucenou distribucí 1903 na stroje s verzí 1803 ještě teď v červnu, a zatím nevíme, jak intenzivně bude redmondský gigant tlačit na pilu.

Jak aktualizovat svůj systém s Windows

Krok 1: Před instalací nejnovějších záplat proveďte úplnou zálohu obrazu systému.

příloha_ovladnete_sva_data

Existuje poměrně slušná šance, že vám aktualizace – včetně těch nejnovějších a nejlepších záplat záplat záplat – rozhodí počítač. Proto je lepší mít zálohu, kterou budete moci přeinstalovat i v případě, že váš stroj odmítne nabootovat. Takže tenhle krok přidejte k tradiční potřebě vytvoření bodu obnovení.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?