Hlavní navigace

Jak zabránit úniku finančních prostředků z vašeho podniku?

16. 11. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: ABBYY
Každý podnik se podobá lodi plující po moři rizik a příležitostí. Některé lodě jsou menší, některé jsou větší, všechny však mají něco společného – mají posádku (zaměstnance), vybavení (stroje, PC, vozidla atd.), přívod paliva (investice) a směr, kterým plují (strategii).

(Partnerský příspěvek)

Fungují-li všechny součásti správně, loď se drží nad hladinou a má dobré vyhlídky na dosažení cílové destinace – podnikových cílů. Při plavbě se však loď střetává s mnoha menšími i většími nástrahami, z nichž nejzásadnější je díra v palivové nádrži. Peníze začnou odtékat přes drobné dírky v podniku a vedení si toho nemusí být ani vědomo.

Ztráta času při přepisování tištěných dokumentů do elektronické podoby představuje jednu z těchto děr, v důsledku kterých podnik neustále přichází o palivo a zpomaluje. Náš průzkum prokázal, že průměrně 80 % kancelářských pracovníků je nuceno přepisovat dokumenty. Jen si to představte – v podniku je 150 zaměstnanců, kteří musejí přepsat jednu stránku týdně, a průměrný plat takové osoby je 13 500 Kč. Kolik hodin práce měsíčně takový podnik ztratí pouhým přepisováním? Přepsání jedné strany trvá 15 minut, takže podnik ztratí 150 hodin měsíčně. 150 hodin každý měsíc! A kolik to tedy je ročně? 151 875 Kč! A co když každý zaměstnanec potřebuje přepsat více než jednu stranu týdně? Finanční částka pak může dosahovat děsivé výše… 

ABBYY FineReader epizoda 12 Síla ABBYY poráží přepisování v kaceláři

Dost bylo řečí o tomto problému. Pojďme se podívat na jeho řešení. S opravou díry v lodi v podobě přepisování vám pomůže software zvaný ABBYY FineReader 12. Snadno se instaluje i používá. Stačí jen naskenovat tištěný dokument, otevřít naskenovanou kopii (JPEG, PDF atd.) pomocí programu FineReader a text bude automaticky rozpoznán. Výsledný dokument lze uložit ve formátu Word, Excel nebo jiné kancelářské aplikaci stejně jako ve formátu PDF k budoucímu využití a uchování. Software zaručuje bezkonkurenční přesnost rozpoznávání textu a zachovává jeho formátování i formátování tabulek. 

příloha_ovladnete_sva_data

Díky tomuto softwaru budou všichni spokojenější bez ohledu na velikost společnosti. Zaměstnanci se nebudou muset potýkat s rutinním přepisováním, finanční útvar si může spočítat návratnost investice do softwaru a IT technik nebude ztrácet čas vysvětlováním, jak se program používá. Toto řešení je výhrou pro všechny a představuje vynikající způsob opravy vaší podnikové lodě, díky kterému bude moci dále plout plnou parou vstříc svým cílům. 

Získejte zdarma 30denní zkušební verzi ABBYY FineReader pro vaši společnost  >>>

Chcete-li se dozvědět, kolik peněz vaše společnost ztrácí díky přepisování, použijte náš on-line kalkulátor.  

Byl pro vás článek přínosný?