Hlavní navigace

Jak zabezpečit vaše koncové stanice ve firmě

4. 2. 2013
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Hledá vaše firma další a další úspory v nákladech? V mnoha případech a dnešní makroekonomické situaci je to opravdu nutnost.

Zároveň však snižování nákladů za každou cenu působí jako dvojsečná zbraň, jejíž účinek možná přímo neovlivní sledované účetní ukazatele, a dokonce se ani nemusí v krátkém časovém horizontu nijak projevit, může ale neúnosně zvýšit rizika ohrožující celou vaši firmu.
Obejdete se dnes ve firmě bez počítačové bezpečnosti? Nejnovější trendy ukazují, že v žádném případě. Ať už je obor podnikání vaší firmy jakýkoli, v 21. století je bezpečnostní software nutností. Neodmyslitelnou součástí pracovní náplně většiny vašich zaměstnanců je dnes práce s e-maily, firemními daty, údaji o vašich dodavatelích a klientech a podobně. Jde o důvěrné informace, jejichž únik či ztrátu se nevyplatí riskovat.
Docela běžnou hrozbou pro většinu firemních počítačů jsou virové infekce, zavlečení malwaru či spywaru, které ohrozí či zpomalují funkčnost hardware nebo jsou příčinou úniku vašich interních dat. Zároveň se ale vaše společnost může stát obětí sofistikovaného, cíleného kybernetického útoku, jehož cílem může být cokoliv, co jsou schopni počítačoví zločinci zpeněžit.
Počet a nebezpečnost hrozeb přitom roste každým rokem. Počítačová kriminalita se postupně stává oborem profesionálních zločinců. Obrovské zisky, které tento ilegální obor generuje a nízká pravděpodobnost dopadení dává vzniknout stále novým skupinám kriminálníků. Podle ředitele FBI Roberta Muellera se dokonce počítačové hrozby brzy stanou větším globálním nebezpečím než terorismus.
Řešit následky vážného selhání bezpečnosti dat vyjde mnohem dráž než prevence. Podle statistik serveru Small Business Computing až 80 % podniků, které postihne vážný únik informací, do dvou let od incidentu čelí vážným finančním problémům nebo dokonce bankrotu. Šetříte-li na kvalitní a spolehlivé počítačové obraně, rovná se to zbytečnému hazardu s budoucností vaší firmy.

ESET Endpoint Solution

Produkty společnosti ESET pro SMB a firemní zákazníky přinášejí pokročilou proaktivní ochranu před novými hrozbami díky několikastupňové detekci malwaru, skenovacímu jádru ThreatSense a ochranné technologii ESET Live Grid. Nízké zatížení systému a vyspělá vzdálená správa koncových stanic dělá z těchto produktů vhodné řešení pro firmy všech velikostí. Součástí obou produktů je i nová generace ESET Remote Administrator. Pomocí tohoto nástroje vzdálené správy můžete spravovat všechny stanice (včetně virtuálních) a mobilní zařízení s nainstalovaným řešením ESET z jednoho místa. ESET Remote Administrator nabízí vzdálenou instalaci, aplikaci bezpečnostní politiky, vytváření reportů a mnoho dalších funkcí. Tato funkce je obohacená o monitoring stavu sítě přístupný přes webový prohlížeč.

ESET Live Grid

Komplexní řešení od ESETu obsahuje také oceňovaný modul ESET Live Grid. Jde o nástroj pracující na bázi cloudu, který sbírá data od uživatelů produktů společnosti ESET z celého světa. Používá přitom optimalizaci skenování na základě seznamu „bezpečných” souborů. Reputace na základě režimu cloud je další metodou využívanou nejnovější generací produktů ESET. Umožňuje zjistit, zda je daný objekt bezpečný či nikoli. Výsledkem je vyšší přesnost při detekci hrozeb a zároveň vyšší rychlost skenování.

příloha_ovladnete_sva_data

Kontrola externích médií

Podle aktuálních statistik tři z deseti nejčastějších počítačových hrozeb využívají ke svému šíření externí média. Software od společnosti ESET jejich šíření efektivně zabraňuje pomocí funkce Kontrola externích médií, která automaticky vyzve uživatele, aby nechal zkontrolovat obsah všech flash pamětí (USB, SD), firewire, CD a DVD, takže lze zablokovat konkrétní hrozby, které by se mohly do systému dostat prostřednictvím médií. Uživatel díky této funkci může přenosná média zakázat nebo povolit, a to na základě typu médií, výrobce, velikosti a dalších atributů.

Byl pro vás článek přínosný?