Hlavní navigace

Jak Microsoft reaguje na pandemii Covid-19 (3)

20. 4. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © olly - Fotolia.com
Microsoft je tvůrcem Windows a Office, což jsou dva základní technologické kameny většiny moderních korporací, a tak na jeho reakci na pandemii koronaviru záleží hodně. Nabízíme přehled toho, co se u něj změnilo.

Předchozí díl

V únoru Microsoft oznámil, že „všechny zbývající zkoušky související s Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA), Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD) [a] Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) vyprší ke 30. červnu 2020.“

Vyřazení těchto certifikací je součástí plánu na přepracování certifikačních programů, které zdůrazňovaly školení postavené na konkrétní roli, namísto produktových certifikací z dřívějška.

Petice uživatelů na sebe nenechala dlouho čekat. Požadovala více času na to, aby si lidé mohli dokončit svoje zkoušky, do kterých už vložili svoje peníze a čas, a na které se intenzivně připravovali. Poté, co se světem začala šířit pandemie koronaviru, byla testovací centra zavřena a hodiny školení zrušeny, čímž bylo kandidátům zabráněno dokončit vše do původně stanoveného mezního termínu.

Nový termín tak byl Microsoftem stanoven na 31. ledna 2021

Nové nabídky

Teams jsou k dispozici zdarma

Bezplatnou verzi aplikace Teams uvedl Microsoft počátkem března jako jednu ze svých reakcí na rozvoj pandemie. Samozřejmě, že tu jsou i jistá omezení, ta však nejsou zas tak svazující.

příloha_ovladnete_sva_data

Podniky zároveň do bezplatné verze Teams mohou zapojit všechny svoje zaměstnance. Program „Microsoft Teams Exploratory“ umožňuje zaměstnancům bez Teams, ale s e-mailovou adresou spravovanou pomocí Azure Active Directory, aby si vyžádali licenci Teams. (Požadavek musí být iniciován uživatelem, nikoliv IT administrátorem.) Tato bezplatná licence bude stačit do příštího výročí smlouvy podniku s Microsoftem nebo obnovení předplatného, které spadá do ledna 2021 nebo po něm.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?