Hlavní navigace

IQRF Summit: Přijďte si postavit vlastní IoT projekt

10. 4. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Master Internet
Jedna z největších IoT konferencí ve střední Evropě startuje 24. dubna. Přinese praktické workshopy a IoT jako na dlani.

(PR článek)

Už za dva týdny se v Praze sejde komunita vývojářů, techniků, výrobců a integrátorů na dvoudenní konferenci IQRF Summit 2018 věnované Internetu věcí a ryze české technologii IQRF. Účastníky v prostorách kongresového hotelu Clarion čekají více než čtyři desítky praktických prezentací s ukázkami a přes 12 hodin workshopů vedených odborníky z jednotlivých firem. „Vyzkouší si tak, že začít s IoT opravdu nikdy nebylo jednodušší,“ přibližuje šéf pořádající IQRF Alliance Šimon Chudoba.

Jakým tématům se bude letošní IQRF Summit, který od roku 2015 vyrostl z malé akcičky o 25 lidech v summit se stovkami účastníků, věnovat? „Největší potenciál využití Internetu věcí vidíme v Průmyslu 4.0, chytrých městech a potažmo v chytrých budovách. Právě tato tři témata se budou v přednáškách prolínat a zvolili jsme je pro letošek jako stěžejní,“ říká Chudoba. I tentokrát bude organizátor dbát na praktičnost přednášek a představení funkčních projektů přednášejících. Část vstupenek je stále k dispozici a registrace na IQRF summit probíhá on-line, takže ji stíháte naklikat ještě dnes.

Proč na akci vyrazit?

Úvodního slova a moderování celé akce se ujme Šimon Chudoba, předseda české IQRF Alliance. Na pódiu ho pak ale vystřídají taková esa jako Petr Havlík či Rainer Pirker z IBM, Fabrizio del Maffeo z tchajwanské společnosti AAEON nebo zástupce firmy ZyXEL, Chinru Lin. Jediný Čech z této čtveřice představí ve své keynote roli renomované americké společnosti IBM v rychle rostoucí IQRF komunitě.

příloha_ovladnete_sva_data

Těšit se můžete na dva dny nabité praktickými ukázkami, workshopy a case studies. První z workshopů určený výrobcům seznámí účastníky, jak na výrobu standardního IQRF zařízení. Ve druhém semináři si integrátoři vyzkouší vytvoření celého řešení pro IoT od sestavení sítě a připojení senzorů prostřednictvím mobilní aplikace od vývojářského studia MasterAPP až po jejich správu a vizualizaci prostřednictvím oblíbených technologií jako je Node-RED, Grafana či IBM Cloud.

Produkty všech prezentujících firem si budete moci sami vyzkoušet v lobby konferenčního centra a jako každý rok nebude chybět ani oblíbený neformální networking. Na večerní společenské akci se potkáte se všemi, kdo to s IoT myslí vážně. Jaká obchodní partnerství se na letošním IQRF Summitu podaří navázat, už tedy záleží jen na vás...

Byl pro vás článek přínosný?