Hlavní navigace

Indický Zomato kupuje portály Lunchtime.cz a Obedovat.sk

22. 8. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: zomato.com
Globální restarační průvodce kupuje jedničky mezi českými a slovenskými online restauračními rozcestníky - za 65 milionů Kč.

Zomato je jeden z největších globálních restauračních průvodců, který působí v 15 zemích a poskytuje informace o více než 250 000 podnicích. Zomato nyní expanduje ve střední Evropa a koupil Lunchtime.cz a Obedovat.sk. Hodnota transakce činí 3,25 milionu dolarů, tedy cca 65 milionů Kč. Lunkchtime.cz je na trhu od roku 2008 a v současnosti dosahuje 1 milionu návštěv měsíčně. Obedovat.sk je na trhu již od roku 2004 a jeho měsíční návštěnost činí 600.000.

„Lunchtime.cz i Obedovat.sk disponují silným obchodním modelem, díky kterému mohou restaurace s hosty jednoduše sdílet svá polední menu. Společně budeme schopní vybudovat největší zdroj informací o restauracích v Česku a na Slovensku. Těšíme se, že až během následujících měsíců zkombinujeme to nejlepší z našich business modelů, vytvoříme produkt, který budou milovat jak hosté, tak restauratéři. Během následujících několik let plánujeme do našich aktivit v Česku a na Slovensku investovat dalšího 2,5 milionu USD,“ potvrdil záíměry dalšího rozvoje Deepinder Goyal, zakladatel a CEO Zomato.

Současné týmy Lunchtime.cz a Obedovat.sk budou po akvizici úzce spolupracovat s týmem Zomato. Obě projekty by měly spojením se Zomato získat.

„Spojíme naše dlouholeté zkušenosti a znalost místního trhu s technologickou a obsahovou platformou, kterou má Zomato k dispozici,“ říká Igor Třeslín, zakladatel a CEO Lunchtime.cz.

V uplynulých šesti měsících Zomato globálně expandovalo a současně posilovalo svoji pozici na stávajících trzích. V červenci 2014 Zomato koupilo projekt MenuMania, jedničku mezi restauračními průvodci na Novém Zélandu. Aktuální akvizice je strategickým krokem pro rozvoj služby ve střední a východní Evropě.

příloha_ovladnete_sva_data

Čtěte také:
→ „České“ bezpečnostní řešení Cognitive Threat Analytics jde do světa
Společnost Cisco implementovala bezpečnostní technologii, kterou získala akvizicíí pražského start-upu Cognitive Security.
→ V zemích, kde je za cizoložství trest smrti, nepodnikáme…
…říká Christoph Kraemer z portálu AshleyMadison a dodává, že přesto v těchto zemích mají své uživatele.

G+

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku