Hlavní navigace

ICT od O2 pozdvihne podnikání

23. 9. 2013
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: © Pixel & Création - Fotolia.com
Pro vedení podniku bývá ICT často nesrozumitelnou a těžko predikovatelnou či dokonce plánovatelnou součástí podnikového rozpočtu. Bez ohledu na typ aktivit, předměty podnikání nebo náplň činnosti však mají všechny podniky i organizace z hlediska ICT infrastruktury mnoho společného.

(PR článek)

Počítači, mobilními telefony, tablety nebo notebooky je dnes vybaven prakticky každý zaměstnanec. Předpokladem jejich kvalitního a účelného využití je však spolehlivé a rychlé propojení v rámci organizace, mezi pobočkami, s okolním světem i se zákazníky. Jen výkonné, spolehlivé a správně dimenzované výpočetní zázemí, zejména servery a datová úložiště ale zajistí hladký a spolehlivý běh aplikací, jež zaměstnanci ke své práci potřebují. Rovněž dobře fungující procesy, řízení důležitých podnikových provozů a činností, hospodaření s energiemi, efektivní řízení zdrojů a projektů nebo zajištění souladu provozu s legislativními požadavky, standardy a normami jsou klíčovým faktorem úspěšného a plynulého chodu firmy či organizace. A to vše zajistit je úlohou ICT.

ICT infrastruktura od O2

Využívání ICT od O2 je ověřenou alternativou rostoucích interních nákladů na pořízení technologií, jejich správu a provoz. Není třeba pořizovat zařízení dimenzovaná na nejvyšší výkon, ICT služby lze využívat podle skutečných potřeb, které jsou v průměrném provozu mnohem nižší. Minimalizují se investiční náklady na pořízení a obnovu techniky, výrazně se snižují i náklady na celkový provoz a personální zajištění IT. Pravidelné platby, jejich výše se odvíjí od skutečně spotřebovaného množství výpočetního výkonu a služeb, umožňují predikovat a rozložit náklady na IT v čase.

Spolehlivé propojení

O2 nabízí vysokorychlostní připojení ve třech různých variantách s přenosovými rychlostmi až 10 000 Mb/s. Pro vnitropodnikovou komunikaci jsou k dispozici VPN řešení. Specialisté O2 pomohou vypracovat analýzu sítě, navrhnout její případné rozšíření nebo rekonstrukci i realizovat její výstavbu či přestavbu. Zajistí správu podnikové sítě i bezpečného propojení poboček.

Efektivní infrastruktura

Ve svých datových centrech poskytuje O2 zákazníkům širokou škálu IT služeb, od housingu, tj. možnosti umístění a provozu vlastních serverů zákazníka v datovém centru, až po vybudování vlastního virtuálního datového centra. Služby je snadno možné kombinovat vzájemně i s dalšími IT a telekomunikačními službami.

Produktivní zaměstnanci

O2 Desktop a O2 Virtuální desktop spolu se službami O2 Business Mail, O2 Web Security Gateway umožňují vytvořit bezpečné i mobilní pracovní prostředí. Pro spolehlivou správu a zabezpečení mobilních zařízení je k dispozici služba O2 Mobile Device Management. Specializovaná řešení na míru pomáhají inovovat klíčové podnikové procesy. Prostřednictvím služby O2 Car Control dnes podniky a organizace v České republice řídí bezmála 50 000 vozidel a ušetří až 20 % nákladů na jejich provoz. Řešení M2M minimalizují náklady na telemetrické služby, sběr dat nebo vzdálené ovládání strojů a zařízení.

Profesionální služby O2

příloha_ovladnete_sva_data

Z mozaiky ICT a telekomunikačních služeb O2 připraví specialisté individuální řešení na míru podniku nebo organizaci. Služby doplňuje možnost využití projektového řízení certifikovaným projektovým manažerem včetně možnosti školení řízení služeb informačních technologií, ITIL.Globální know-how a dlouholeté zkušenosti staví O2 mezi přední poskytovatele ICT. Je držitelem certifikace VMware vCloud Powered, Gold partnerem společností Microsoft a Cisco Systems. Datová centra o celkové ploše 7 600 m2 umístěná v ČR získala jako první certifikaci Tier III. Disponuje certifikací ISO 20000-1:2011, zaručující kvalitu řešení požadovanou zákazníkem, a certifikací ISO 27000, která zajišťuje, že data a aplikace zákazníků jsou vždy v bezpečí. Projekty jsou realizovány v souladu s ITIL. Produkty O2 několikrát obdržely prestižní ocenění IT Produkt roku a umísťují se na předních místech významných žebříčků.

Více zde

 

Byl pro vás článek přínosný?