Hlavní navigace

HP se připravuje na definitivní rozdělení, představuje nové minimalistické logo a slibuje lepší podporu zákazníků

5. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: archiv redakce
Společnost Hewlett-Packard se připravuje na své definitivní rozdělení a tento týden na uživatelské konferenci HP Discover představila své nové logo – nenápadné zelené, v minimalistickém designu. Právě jednoduchost je to, čeho chce HP dosáhnout změnou struktury a zaměření.

Hewlett-Packard je poslední z obřích monolitických IT společností, která nabízí vše od superpočítačů  přes unixové systémy po tablety. Oficiální oddělení divize osobních počítačů a tiskáren od divize podnikových systémů proběhne k 1. listopadu. Bude znamenat konec HP v dnešní podobě i z právního hlediska, protože vzniknou nové společnosti HP Enterprise a HP Inc.

Nově představené logo HP Enterprise má podobu úzkého zeleného obdélníku položeného na delší hranu a připomíná dílo minimalistického umělce Sol LeWitta.

Společnost HP uvažovala o rozdělení již v roce 2011, avšak tehdy myšlenku nakonec zavrhla. Tentokrát přínosy restrukturalizace převážily.

Zákazníci sice rozdělení molocha nepovažují za špatný nápad, někteří se však obávají, jak bude dále probíhat podpora ze strany HP. Řada z nich totiž zůstávala věrná značce mimo jiné kvůli vybudovaným vztahům s týmem podpory HP a spřízněnými externími dodavateli a tyto vztahy pro ně byly zvláště u špičkových systémů důležitější než mírně vyšší cena.

Představitelé HP ujišťují, že se rozdělení firmy zákaznické podpory nijak negativně nedotkne, naopak  slibují rychlejší odezvu a aktivnější přístup.

příloha_ovladnete_sva_data

Z hlediska technologií považuje HP za nevyhnutelný přechod do cloudu a hodlá se proto zaměřit na vývoj systémů pro různé cloudové platformy. Další nevyhnutelností je podle HP nasazování flash disků v datových centrech, kam bude rovněž nadále směřovat své úsilí.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?