Hlavní navigace

HP kupuje Opsware

12. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

HP uzavřela dohodu na koupi společnosti Opsware, která nabízí software pro automatizaci datových center. Cena transakce (bez stávající hotovosti a dluhů Opsware) činí zhruba 1,6 miliardy dolarů.

Akvizice byla uskutečněna formou veřejné nabídky odkupu všech volně obchodovaných akcií společnosti Opsware, po ní proběhne fúze Opsware s dceřinou společností HP. Veřejná nabídka podléhá řadě obvyklých podmínek uzavření včetně schválení regulačními úřady a měla by být definitivně uzavřena před koncem čtvrtého fiskálního čtvrtletí 2007 společnosti HP.

Po uzavření transakce se společnost Opsware stane součástí podnikové jednotky HP Software. HP také počítá se jmenováním Bena Horowitze na místo šéfa organizace Business Technology Optimization. Na této pozici bude jeho přímým nadřízeným Thomas E. Hogan, senior viceprezident divize HP Software.

Transakce po uzavření rozšířila portfolio softwaru HP pro optimalizaci podnikových technologií (BTO). Akvizice společnosti Opsware je poslední v sérii strategických akvizic softwarových firem; předcházely jí akvizice firem Mercury Interactive a Peregrine Systems.

Akvizice společnosti Opsware umožní divizi HP Software pomáhat zákazníkům s řešením jednoho z nejpalčivějších problémů: zvládnutím rostoucí komplikovanosti a nákladů na správu datového centra,“ uvedl Thomas E. Hogan, senior viceprezident divize HP Software. „Počítáme s tím, že nám vynikající tým společnosti Opsware pomůže dále zkvalitnit naše řešení BTO.“

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku