Hlavní navigace

Hospodaření BT Group za 2. čtvrtletí

9. 11. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Společnosti BT Global Services se po dvaadvacáté za sebou podařilo při čtvrtletním hodnocení vykázat růst EBITDA, a to díky získání zakázek na poskytování produktů a služeb v desítkách zemí světa.

Společnosti BT Global Services se po dvaadvacáté za sebou podařilo při čtvrtletním hodnocení vykázat růst EBITDA (tedy provozního zisku před započítáním odpisů, amortizací, finančních položek a zdanění), a to díky získání zakázek na poskytování produktů a služeb v desítkách zemí světa.

Ve druhém čtvrtletí vzrostly tržby společnosti BT Global Services o 6 % na 2,28 miliardy liber. Tržby z poskytování služeb nové generace vzrostly o 161 milionů liber na 1,822 miliardy liber, což představuje nárůst o 10 %, zatímco tržby z tradičního britského podnikání klesly o 8 % na 458 milionů liber. Tržby z MPLS vzrostly o 34 % na 179 milionů liber. Zahraniční tržby mimo Británii vzrostly o 19 %. Celkový objem objednávek činil za toto čtvrtletí 1,6 miliardy liber a za posledních dvanáct měsíců tedy celková hodnota objednávek činí 9,2 miliardy liber.

V tomto čtvrtletí přijala společnost BT zakázky na síťové IT služby v hodnotě 0,9 miliardy liber, což oproti srovnatelnému období v minulém roce představuje nárůst o 0,2 miliardy liber. Celková hodnota zakázek za posledních dvanáct měsíců pak činí 5,3 miliardy liber. V této sumě je zahrnut globální kontrakt se společností Schenker AG, v jehož rámci společnost BT připojí kolem 1000 lokací v 57 zemích ke své datové MPLS síti, stejně jako globální kontrakt na poskytování síťových služeb pro SCB (Standard Chartered Bank), jenž má garantovat kvalitu a dostupnost životně důležitých systémů v globálních datových střediscích SCB a jejích centrech služeb. Kontrakt se společností ArcelorMittal na poskytování WAN služeb ve více než 700 lokacích v Evropě, Jižní i Severní Americe, Africe a Asii je jen dalším důkazem o našem globálním dosahu a záběru.

V tomto čtvrtletí získala společnost BT mimo Británii dalších 128 nových firemních klientů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku