Hlavní navigace

Generálním ředitelem Dell Computer jmenován Pavel Zentrich

2. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pavel Zentrich byl od prvního října 2008 jmenován do funkce generálního ředitele společnosti Dell Computer.

Pavel Zentrich byl od prvního října 2008 jmenován do funkce generálního ředitele společnosti Dell Computer.

Své bohaté zkušenosti s řízením společností a lidí získal v Sony a následně Sony Ericsson, kde prošel řadou manažerských pozic. Do Dellu přichází z Ruska, kde od května 2007 působil ve funkci generálního ředitele.

Inženýrský titul získal Pavel Zentrich (1968) na Vysoké Škole Ekonomické v Praze v roce 1991. Od roku 1993 působil jako produktový manažer u společnosti Sony. Po absolvování stáže ve Španělsku působil v letech 1996 až 2000 jako marketingový manažer Sony v Holandsku. Zde se mimo jiné účastnil uvedení technologie DVD na Evropský trh. Následně působil rok jako oblastní obchodní manažer v Německu a stal se členem regionálního vedení nově vzniklé společnosti Sony Ericsson.

V letech 2002 až 2004 působil jako marketingový ředitel nejprve v Řecku a následně v Itálii, kde postupně stabilizoval pozici značky na lokálním trhu a řídil zavádění a implementaci standardizovaných EMEA procesů. V lednu 2004 se stal výkonným ředitelem Italské pobočky Sony Ericsson a byl odpovědný za otevření nového prodejního kanálu. Od května 2005 působil jako generální ředitel a člen představenstva pro Řecko a Balkánské země. Zde získal mimo jiné regionální ocenění za business plánování (Regional Forecasting Award). V květnu 2007 pak vykonával funkci generálního ředitele pro Sony Ericsson v Rusku, které se stalo pod jeho vedením nejlépe profitující pobočkou v celém regionu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku