Hlavní navigace

Fujifilm převzal kontrolu nad společností Xerox

1. 2. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Výsledkem společného podniku budou až do roku 2022 celkové ušetřené náklady ve výši 1,7 miliardy dolarů, z čehož 1,2 miliardy má být uspořeno už do roku 2020. To vše však za cenu 10 tisíc zrušených pracovních míst v Asii, píše agentura Bloomberg.

Podle nového kontraktu získají akcionáři dividendy ve výši 2,5 miliardy dolarů (51 miliard korun), čili zhruba 9,8 dolaru (200 Kč) za akcii, a 49,9procentní podíl ve společném podniku (joint venture). Zbývající 50,1procentní kontrolní podíl v nové společnosti si ponechá Fujifilm. Transakce byla schválena správními radami obou zúčastněných firem a představitelé Fujifilmu jsou si jistí, že obchod schválí i akcionáři.

Je ovšem poněkud matoucí, že se nový podnik stane dceřinou firmou Xeroxu, který změní název na „nový“ Fuji Xerox.

Očekává se, že výsledkem společného podniku budou až do roku 2022 celkové ušetřené náklady ve výši 1,7 miliardy dolarů, z čehož 1,2 miliardy má být uspořeno už do roku 2020. To vše však za cenu 10 tisíc zrušených pracovních míst v Asii, píše agentura Bloomberg.

Podle šéfa Xeroxu Jeffa Jacobsona má navrhované spojení pádnou obchodní logiku a bude znamenat vznik nových významných příležitostí k růstu a produktivitě kombinované společnosti, jakož i podstatný nárůst hodnoty pro akcionáře Xeroxu. Jacobson dodal, že nový Fuji Xerox bude konkurenceschopnější v dnešním prostředí, a to se skutečně globálním záběrem a rozšířenou přítomností na rychle rostoucích trzích i schopnostmi inovace, aby tak bylo možné efektivně plnit stále náročnější požadavky zákazníků.

příloha_ovladnete_sva_data

Šéfem „nového“ Fuji Xerox bude právě Jacobson.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?