Hlavní navigace

Embarcadero 3rdRail 2.0

21. 11. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Embarcadero dává na trh novou verzi vývojového nástroje 3rdRail a uvádí nové TurboRuby. Nově se zavádí nízká cena za roční platnost licence včetně předplatného všech oprav, úprav a nových verzí.

Společnost Embarcadero Technologies oznámila začátek dodávek produktu 3rdRail 2.0, posledního vydání integrovaného vývojového prostředí (IDE) vytvořeného především s důrazem na účinné kódování a moderní vizualizační nástroje pro tvorbu webových aplikací typu Web 2.0 v prostředí Ruby on Rails. Zároveň oznámila dostupnost TurboRuby, úplného a výkonného IDE pro skriptování v Ruby. Oba produkty se nabízejí ve formě ročního předplatného s velice nízkou cenou a poskytují vývojářům cenově dostupná a přitom skvěle vybavená IDE pro vývoj v Ruby a Ruby on Rails.

Yukihiro Matsumoto, tvůrce programovacího jazyka Ruby k tomu říká: "Jsem opravdu rád, že Embarcadero podporuje jazyk, který jsem navrhnul. Dojem na mne dělá především to, že 3rdRail je nástroj vhodný pro všechny – od začátečníků až po experty. Nové vydání Turbo Ruby má velice lákavou množinu vlastností a určitě přispěje k budoucnosti jazyka Ruby."

Hlavní přínosy a vlastnosti 3rdRail a TurboRuby obsahují:

  • Inteligentní dokončování: umožňuje rychle pochopit sémantiku a zvyklosti jak pro Ruby, tak pro Rails. Zrychluje vývoj a zkracuje dobu učení. Aplikace se dají vytvářet přesně a s minimem klávesových úhozů.
  • Navigace v kódu: je snadné zobrazit různé části programů a způsob jejich vzájemného ovlivňování. Umožňuje hladkou práci se všemi zdroji bez ohledu na jejich vzájemné vztahy, umístění nebo formát.
  • Commanders: vyberte si přednostní způsob řešení úkolu a využijte síly integrovaného prostředí přímo z příkazové řádky a konzole Ruby.
  • Refactoring: zajistí možnost reorganizace aplikačního kódu bez vlivu na jeho funkčnost
  • Optimizér: pokročilé profilování CPU v Ruby včetně plné podpory projektů Rails. Založen je na vylepšených a rozšířených vlastnostech sběru dat, které byly poskytnuty otevřenému projektu ruby-prof.
  • Vysoce výkonný ladicí nástroj je integrován v produktu; jde o rozšířený debugger podporující jak v Ruby, tak v Rails
  • TurboRDK: úplné a okamžitě spustitelné běhové prostředí Ruby poskytující Rails 1.2 a 2.1 a virtuální stroj Ruby; stovky komponent Gems; podpora shodného vývojového prostředí pro Mac OS/X, Windows a Linux.

Produkty jsou okamžitě k dispozici. 3rdRail je dostupný ve formě ročního předplatného včetně ročních bezplatných dodávek všech úprav, oprav a nových verzí za 3250 Kč s DPH. TurboRuby je dostupný ve formě ročního předplatného včetně ročních bezplatných dodávek všech úprav, oprav a nových verzí za 1550 Kč s DPH.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku