Hlavní navigace

Co přináší nový CIO BW 03?

24. 5. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Digitální ekonomika, personalistika a rozsáhlá příloha o datových centrech jsou nosnými tématy třetího letošního vydání magazínu CIO Business World, který je právě v prodeji.

Přestože firmy si již dlouho uvědomují význam digitalizace a s ní související automatizaci procesů, zavádění do praxe v mnoha případech zpomalovaly především vysoké investiční náklady, nedostatek kvalifikovaných specialistů či konzervativní přístup exekutivy.

Všechno se ale změnilo v březnu 2021. Globální pandemie si během několika týdnů vynutila změnu způsobu fungování firem, dodavatelských řetězců a především stylu práce. Více než 80 % společností v průběhu roku 2021 výrazně urychlilo realizaci projektů digitální transformace. V mnoha firmách pandemie urychlila digitalizaci i o pět a více let. Podle průzkumu cloudové komunikační platformy Twilio covid-19 zrychlil strategii přechodu na digitální formy komunikace v globálním měřítku průměrně o šest let.

A i proto digitální ekonomice věnujeme v magazínu CIO BW03 velký prostor. Kromě jiného se seznámíte se sedmi mýty, které provázejí povědomí o digitální disrupci nebo si přečtete, že pro malé a střední podniky je digitalizace prakticky jedinou cestou k záchraně existence při jejich souboji s globálními giganty.

Dozvíte se také novinky ohledně školení a certifikací nových i již zaměstnaných pracovníků a do hloubky probereme téma kolem datových center v rozsáhlém speciálu Ovládněte svá data.

V této příloze rozkryjeme třeba tajemství úspěšných cloudových strategií, zaměříme se na žhavé trendy v oblasti infrastruktury a také vás ale upozorníme na trendy, které jsou možná opticky stále v kurzu, ale vlastně jde už o přežitek, abyste se nespálili špatnou investicí. A nakonec budeme věnovat pozornost identifikaci a zmírňování rizik v provozu datových center.

příloha_ovladnete_sva_data

Na závěr CIO BW03 máme připravených několik zajímavých článků z kariérní oblasti – třeba se podíváme na to, kdy si CIO lžou sami sobě nebo jak zvednou produktivitu svých týmů.

Magazín si můžete koupit například zde. Přeji vám inspirativní čtení.

 

CIO Business World si můžete objednat i jako klasický časopis (v tištěné i v digitální podobně) Věnujeme se nejnovějším technologiím a efektivnímu řízení podnikové informatiky. Přinášíme nové ekonomické trendy a analýzy a zejména praktické informace z oblasti podnikového IT se zaměřením na obchodní a podnikatelské přínosy informačních technologií. Nabízíme možná řešení problémů spojených s podnikovým IT v období omezených rozpočtů. Naší cílovou skupinou je vyšší management ze všech odvětví ekonomiky.

Byl pro vás článek přínosný?