Hlavní navigace

Cisco představilo řadu switchů Nexus 5000 pro datová centra

8. 5. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Společnost Cisco uvádí na trh novou řadu switchů pro datová centra Nexus 5000 Series. Jde o řadu desetigigabitových ethernetových switchů s podporou Fibre Channel over Ethernet (FCoE).

Společnost Cisco uvádí na trh novou řadu switchů pro datová centra Nexus 5000 Series. Jde o řadu desetigigabitových ethernetových switchů s podporou Fibre Channel over Ethernet (FCoE).

Nová řada Cisco Nexus 5000 Series přinese desetigigabitové ethernetové switche a první standardizované konsolidované řešení vstupů a výstupů (I/O) s podporou Fibre Channel over Ethernet (FCoE), ethernetu pro datová centra a virtualizačních technologií. Switche rozšiřují rodinu produktů Cisco Nexus. Podpora FCoE ze strany Cisco Nexus 5000 Series umožní konsolidaci LAN sítí, optických kanálů, sítí SCSI určených pro datové sklady (SAN) a síťových klastrových přenosů do jednotného prostředí na bázi ethernetu.

Nové switche splňují požadavky na bezvýpadkový provoz, pružnost přenosů a škálovatelnost. Jednotné prostředí umožní IT oddělením zjednodušit jejich kabelovou infrastrukturu, snížit počet nutných adaptérů, snížit náklady a spotřebu energie, a omezit tak jejich podíl na emisích oxidů uhlíku.

Platforma Cisco Nexus 5000 může být propojena se systémy Cisco Nexus 7000 a Cisco Catalyst 6500 v agregační/páteřní vrstvě datových center. Nativní rozhraní Fibre Channel umožní připojovat switche Cisco Nexus 5000 Series do prostředí SAN sítí postavených na platformě Cisco MDS 9000. To zákazníkům poskytne možnost okamžitě nainstalovat Cisco Nexus 5000 a optické sítě FCoE a konsolidovat I/O v přístupové vrstvě a zároveň chránit dosavadní technologické investice do agregačních a páteřních vrstev.

Novou řadu Nexus 5000 Series vyvíjelo Cisco společně s firmou Nuova Systems, ve které se nyní chystá zakoupit zbývající podíl akcií. Mnoho partnerů společnosti Cisco již s využitím switchové technologie Cisco Nexus 5000 Series vytváří komplexní jednotné prostředí datových center. Jde například o 3PAR Data, APC, Broadcom, Dell, EMC, Emulex, Intel, NetApp, Netxen, Panduit, QLogic nebo VMware.

Ceny u řady Cisco Nexus 5000 Series začínají na 36 tisících dolarech za čtyřicetiportovou konfiguraci switchů 10 Gigabit Ethernet. Nová produktová řada bude na trhu k dispozici v květnu 2008.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku