Hlavní navigace

CeBIT 2016: Větší a akčnější

26. 1. 2016
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: CeBIT - Deutsche Messe
Prý stále největší obchodní IT veletrh a výstava na světě – německý CeBIT, se připravuje na další ročník. Pojedete? Na 15.3. je k dispozici charterový let.

Obří setkání novinářů z celého světa organizoval pořadatel IT veletrhu v Hannoveru CeBIT 2016, který se letos uskuteční 14.-18. března. Na tomto CeBIT Preview představili organizátoři několik desítek firem, které se veletrhu zúčastní.

Poměrně zajímavou náborovou akci rušil fakt, že se CeBIT pomalu vrací ke kořenům – kompletně celá prezentace se odehrávala v němčině, byť se simultánní, překladem. Při účasti novinářů z celého světa to bylo poměrně překvapující.

Každopádně mezi vystavovateli bylo několik zajímavých firem, které návštěvnic najdou i v březnu na samotném veletrhu. Hlavní doménou byl internet věcí (IoT), zájem sklidila například demonstrace použití IoT pro monitorování stavu železničního svršku.

Několik vystavovatelů se také věnovalo dronům – obzvláště obří nafukovací balon ze Švýcarska, který slouží k filmování velkých shromáždění lidí – jako jsou třeba koncerty. Výhodou balonového řešení plně řiditelného drona je prý skutečnost, že i v případě pádu mezi lidi nikoho nezraní. Balon je totiž měkký a pružný. Jiné využití předvádělo drona vhodného pro monitoring a práškování zemědělských ploch.

Kromě takových „výstředností“ se letošní CeBIT zaměří zejména na digitální transformaci všech průmyslových sektorů, internetu věcí a bezpečnosti v digitalizované ekonomice a společnosti. Spojení výstavy a konference umožňuje prezentaci, diskusi a objasnění všech hledisek digitalizace  zaměřené na uživatele.  Řada konferencí, přednášek a fór poskytne další prostor pro diskusi o ekonomických a společensko-politických rámcových podmínkách.

Kromě partnerské země obohatí veletrh CeBIT v Hannoveru novým výjimečným programem také Evropská komise.  Po zahájení Evropské digitální agendy „Digital Single Market“ uskuteční Evropská unie na veletrhu CeBIT pod vedením komisaře EU Günthera Oettingera každoroční konferenci, během které proběhnou diskuse o pokroku na digitálním trhu na politické a ekonomické úrovni.

Partnerskou zemí veletrhu CeBIT 2016 je Švýcarsko. V centru pozornosti tak bude země, která je ve využívání digitálních technologií ve světovém srovnání na vedoucím místě.  Švýcarské firmy a instituce budou svým excelentním know-how a vysoce inovativními řešeními pro mezinárodní branži veletrhu CeBIT a uživatelský průmysl velkým impulzem.  Švýcarsko patří k nejinovativnějším zemím světa, je centrem výzkumu a vývoje s mezinárodním renomé, současně je jednou z nejbohatších zemí světa a v hodnocení strategie digitalizace zaujímá přední pozici.

Kromě toho všeho nabízí CeBIT 2016 i pomoc start-upům: pro ně bude vytvořena scéna, kde budou moci tyto mladé podniky odborným návštěvníkům veletrhu CeBIT a investorům představit své obchodní modely. Zde budou mít možnost setkat se s investory a bankami a získat prostředky pro růst svých firem a najít nové kooperační partnery. Tato druhá scéna bude také místem závěrečného kola, finále celoevropské soutěže startupů, tak zvané „Best of CeBIT of Best of X“. Klání začínajících podniků se uskuteční ve skutečném boxerském ringu v rámci dalšího formátu s názvem „Founders Fight Club“.  

Při workshopech, které proběhnou v hale č. 11, je možno realizovat další jednání na téma financování. Příslušné obchodní modely mohou být přitom rozšířeny, nebo se lze bezprostředně s potenciálními novými zákazníky pustit do odkrývání nových mezinárodních trhů.

Každý večer budou během veletrhu v hale č. 11 probíhat akce zaměřené na osobní setkávání komunity startupů buď formou organizovaných formátů Speed-Dating, nebo při setkáních Female Founders.

Za jasnou strukturou haly startupů stojí tři klastry. Představí se zde zakladatelské sítě, stejně jako mezinárodně oblíbená města startupů s řadou podniků a mnoha nápady na podporu obchodu. Začínající podniky se mohou rovněž připojit k jednomu z 15 digitálních tematických polí, jako Big Data, Digital Health, eCommerce, FinTech, Internet of Things, Logistics Media & AdTech a dalším.

V jednotlivých oblastech převezmou roli mentorů etablované podniky, které budou působit jako takzvané Community Captains. Propojení v těchto klastrech začíná pro obě strany už jejich přihlášením, protože CeBIT partnery propojuje ještě před zahájením akce. Vyvrcholením bude „Captains Dinner“ v úterý 15. března 2016 večer v hale č. 11.

Pokud tedy máte zájem podívat se na IT z byznysového hlediska, neváhejte a vyražte v březnu do Hannoveru.

Charterový let z Prahy

příloha_ovladnete_sva_data

Pro české návštěvníky bude vypraven speciální charterový let z pražského letiště, a to na den 15.3.2016 Tato nabídka je určena hlavně těm, kteří nemají čas na vícedenní pobyt a přitom potřebují efektivně využít celou otevírací dobu akce během jednoho dne.

Pokud máte zájem o bližší informace a rezervaci letenky, kontaktujte přímo Airservice na:
info@airservice.cz, tel.: +420 605 529 501 nebo +420 724 281 424.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku