Hlavní navigace

Bezpečnostní platforma CSO Club vzdělává a propojuje experty z Česka i Slovenska

22. 12. 2021
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: CSOs
Diskusní platfoma CSO, která vznikla v první polovině letošního roku sdružuje české a slovenské odborníky z oblasti bezpečnosti. Dává jim příležitost ke vzdělávání a výměně zkušeností. První setkání členů CSO Clubu proběhlo v září hybridní formou a zaměřilo se na problematiku hybridních hrozeb.

V pořadí druhé setkání se konalo 16. prosice a věnovalo se bude SIEM-SOAR-SOC ekosystémům. Další setkání se uskuteční v roce 2022 a zúčastnit se ho můžete i vy. Stačí, když se stanete členem: www.csoclub.cz.

„Výměna informací obohacuje. Svět kybernetické bezpečnosti je velmi dynamický, je dobré sledovat nejmodernější trendy a sdílet získané poznatky. CSO Club je vhodnou formou pro takovou součinnost, potěšilo nás, že pozvánku přijali odborníci z Česka i Slovenska. Od konce letních prázdnin počítáme s konáním diskuse v tradičním fyzickém formátu, jehož důležitou součástí bude interaktivní neformální diskuse,“ říká organizátorka CSO Clubu Pavlína Volková. Podle ní by měl CSO Club díky participaci zkušených osobností kultivovat bezpečnostní prostředí v České republice i na Slovensku.

CSO Club má Radu, jejímiž členy jsou Ivo Pastucha ze Sazky, Ján Adamovský ze Slovenské sporitelny,  Marián Daníšek z ProCare a Světa Zdravia a Radan Dolejš, šéfredaktor časopisu Computerworld. Všichni věří, že CSO Club se stane hybným motorem potřebných změn v oboru, který se velmi rychle vyvíjí. „V poslední době v médiích rezonuje např. kauza podvodných telefonátů, kdy se hackeři vydávají za bankovní instituce. My jako bezpečnostní manažeři musíme být nejméně o krok před podvodníky. A CSO Club je skvělé fórum, kde si informace můžeme nasdílet. Jsem rád, že jsem jeho součástí,“ říká ředitel pro oblast informací a kybernetické bezpečnosti ve společnosti SAZKA Group Ivo Pastucha.

Rostoucí význam bezpečnostních manažerů

Význam bezpečnostních manažerů na chod vrcholového vedení firem se zvětšuje. Větší objem útoků zejména v případě ransomwaru zaujal pozornost generálních i finančních ředitelů a představenstev. Pandemie je pro mnoho firem důvodem k urychlení digitální transformace a role CSO je v tomto ohledu nenahraditelná. Náhlá potřeba práce na dálku vyvolává otázky o zranitelnosti firemních systémů a dat.

příloha_ovladnete_sva_data

Nejlepší bezpečnostní manažeři vždy zohledňují bezpečnost v kontextu s obchodními cíli firem. Nyní si musí získat důvěru nejvyšších představitelů společností, že mohou provádět a řídit složité provozní změny vynucené pandemií. Podle viceprezidenta a globálního CSO společnosti McDonald´s Tima Youngblooda potřebují bezpečnostní manažeři k úspěchu kromě technologických znalostí i výtečné provozní dovednosti. To platí v cizině i v České republice a na Slovensku.

Více informací o novém diskusním fóru najdete na www.csoclub.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku