Hlavní navigace

Aplikace od Intelu umožňuje ovládat počítače pomocí telefonu se systémem Android

30. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: intel
Společnost Intel nabízí uživatelům chytrých telefonů a tabletů se systémem Android zdarma možnost, jak pomocí těchto přenosných zařízení ovládat osobní počítače. Nová aplikace Remote Keyboard je určená pro ovládání miniaturních počítačů Intel Compute Stick a podobných, ale funguje i s jinými PC.

Aplikace Remote Keyboard se objevila v obchodě Google Play před nedávnem. Ačkoli je určená pro miniaturní počítače Intel Compute Stick a NUC, je potvrzeno, že funguje i s jinými počítači s procesory Intel a systémem Windows 7 nebo vyšším. Intel sice není první, kdo nabízí ovládání počítače na dálku z přenosného zařízení, ale je prvním, kdo nabízí tuto možnost zdarma – jiné jsou buď placené, nebo obsahují reklamy.

Aplikace se nastavuje velmi jednoduše. Stačí stáhnout mobilní aplikaci z Google Play Store a nainstalovat bezplatný hostitelský software na PC. Mobilní aplikace automaticky detekuje hostitelský počítač a proces párování se dokončí naskenováním QR kódu z obrazovky počítače pomocí fotoaparátu v mobilním telefonu. Podobně jako jiné systémy dálkového ovládání využívá aplikace od Intelu ke komunikaci mezi zařízeními Wi-Fi.

příloha_ovladnete_sva_data

Po spárování aplikace nabízí plnohodnotnou klávesnici včetně kurzorových kláves a tlačítka Windows a trackpad s podporou více dotyků, například posunu obrazovky dvěma prsty. Při používání trackpadu se klávesnice schová, aby uvolnila více místa. Po zdvihnutí prstů z displeje se opět zobrazí.

Celkově aplikace funguje velmi dobře, ačkoli kurzor se v základním nastavení zdá příliš citlivý. Rychlost kurzoru lze změnit pouze v obecném nastavení myši ve Windows, což ovlivní i všechna ostatní polohovací zařízení. A ještě jeden drobný nešvar – jakmile aplikaci opustíte nebo zhasnete displej, aplikaci chvíli trvá, než se s počítačem opět spojí.

Byl pro vás článek přínosný?