Hlavní navigace

3S.cz - Aplikace řešení Hitachi Data Systems ve společnosti AVG Technologies

17. 9. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: © Nmedia - Fotolia.com
Řešení aplikovala společnost 3S.cz. Jeho nosnou myšlenkou bylo vytvoření tří nezávislých datových center, jejichž jádrem byl hardware od Hitachi Data Systems.

Společnost 3S.cz, s.r.o., se etabluje na trhu bezmála deset let a za rok 2012 dosáhla obratu přes 140 mil. Kč. Centrála společnosti je v Brně s regionálním centrem v Praze a sesterskou společností 3S.sk, spol. s r.o., na Slovensku. Působnost 3S.cz zahrnuje širokou oblast storage řešení – od primárního úložiště, virtualizace, zálohování a archivace dat po management software. Specializuje se na dospělá řešení, pro která je typická vysoká spolehlivost a technická vyspělost. Měřítkem je spokojený zákazník a vzájemná důvěra vedoucí k dlouhodobé spolupráci.

Společnost AVG Technologies je díky špičkovým produktům světovým hráčem na trhu s bezpečnostním software. Její antivirové systémy používá více než 110 miliónů uživatelů po celém světě. Od svého založení v roce 1991 společnost významně expandovala, jejími vlastníky jsou nadnárodní korporace, se svými akciemi vstoupila jako první česká firma na newyorskou burzu a její roční tržby se dnes pohybují ve stovkách miliónů dolarů.

Enterprise požadavek má enterprise řešení

Požadavek na okamžitou a trvalou dostupnost všech dat lze vyjádřit konkrétními termíny:

  • výkon – maximální trvalý IOPS, který nelze zajistit běžnými diskovými systémy
  • kapacita a rozšiřitelnost – neomezená modulárnost, jejíž horní hranicí nejsou počty disků ani petabajty
  • zálohování – schopnost obnovit data do podoby před ztrátou, havárií HW nebo fatální destrukcí úložiště vlivem přírodní katastrofy
  • archivace – schopnost uložit data tak, aby byla dostupná a použitelná i po delší době například i bez kolize s novým HW
  • management – schopnost rychle přidělovat preference, kvóty apod. s důrazem na jednoduchost a přehlednost i rozsáhlých řešení
  • dostupnost – možnost přistupovat k datům bez časového, síťového a geografického omezení

Všechny tyto požadavky vyžaduje AVG Technologies na maximální úrovni. Řada možných řešení nabízí výhody v jednotlivých požadavcích, avšak ne každý výrobce je schopen vyhovět ve všech současně.

Aplikace řešení Hitachi Data Systems

Řešení, které splnilo všechny požadavky, byla schopna aplikovat společnost 3S.cz. Jeho nosnou myšlenkou je vytvoření tří nezávislých špičkových datových center a jejich jádrem je hardware od Hitachi Data Systems – divize společnosti Hitachi, produkující enterprise systémy diskových polí.

Primární datové centrum je umístěno v sídle AVG Technologies v Brně, druhé na jiném místě ve stejném městě a třetím je geograficky vzdálené úložiště chránící data před vlivem např. přírodní katastrofy, umístěné v Praze.

AVG Technologies si vybrali řešení Hitachi od 3S.cz, které zvládá statisíce input/output požadavků za sekundu (IOPs) při rychlostech více než 5000 MB/s. A to vše v režimu pro diskový systém nejnáročnějším – náhodné operace v malých blocích.

příloha_ovladnete_sva_data

Celou případovou studii lze zhlédnout zde: strana 1, strana 2

 

Byl pro vás článek přínosný?